Особливості бамбукових рушників

28.12.2021

Бамбукові рушники – це порівняно нові вироби у сфері домашнього текстилю, які відрізняються низкою відмінних характеристик. Саме тому такий домашній текстиль поширився по всьому світу. Багато покупців оцінили експлуатаційні якості рушників, продукція відмінно себе зарекомендувала в побутових умовах.

Коли з'явилися бамбукові рушники

Як можна зрозуміти з назви, дана продукція виготовляється з бамбука – унікальної рослини, яка поширена у Південно-Східній Азії. Тому не дивно, що перші моделі бамбукових рушників з'явилися саме у Китаї. Проте заповзятливі Азіати швидко зрозуміли потенціал такої продукції, тому зараз вона представлена ​​практично в кожній країні, зокрема й в Україні.

Слід зазначити, що при виготовленні бамбукових рушників як сировина використовується не стебла бамбука, а внутрішня частина рослини, що відрізняється підвищеною жорсткістю.

Де найчастіше використовують

Рушники з бамбука особливо добре зарекомендували себе як для прибирання, так і для гігієни. Тому існує продукція для:

  • ванної кімнати;
  • кухні;
  • сауни.

З бамбука також виготовляються серветки, що використовуються людьми під час трапези. Характеристики матеріалу відрізняються високою гігієнічністю, тому вони підходять для використання практично кожній людині.

Види та характеристики бамбукових рушників

Бамбукові рушники не просто так здобули настільки велику популярність. Цей тип продукції відрізняється відмінними експлуатаційними характеристиками, які забезпечують ефективність рушників у побутових умовах.

Виробники пропонують кілька варіантів моделей. Залежно від розміру вони бувають:

  • банними – 70х40 сантиметрів;
  • пляжними – 100х150 сантиметрів;
  • душовими – 50х100 сантиметрів;
  • гігієнічними – 50х90 сантиметрів;
  • кухонними – 50х70 сантиметрів.

Бамбукові серветки продаються у розмірах 30 на 50 та 30 на 30 сантиметрів.

Також рушники відрізняються по різновиду забарвлення, яке прикрашає їхню поверхню. За цим аспектом продукція поділяється на такі різновиди:

  • друковані – надруковані малюнок на поверхні;
  • вишиті ‒ спеціальна вишивка різної складності;
  • гладкофарбовані – однотонні моделі в одному відтінку;
  • жакардові ‒ спеціальна машинка вистригає ворс рушника таким чином, щоб на поверхні виробу з'явився візерунок або зображення.

Основні властивості

Рушники з бамбукового полотна виготовляються на 100% з бамбука, також існують моделі, де волокна з цієї рослини використовують упереміш з бавовною. Використання подібних матеріалів дозволяє створити приємну на дотик махрову тканину, яка відрізняється разючими показниками гігроскопічності.

Слід зазначити, що моделі рушників, які повністю виробляються з бамбука, маркуються написом «bamboo linen», а от бамбуково-бавовняні рушники називаються «bamboo rayon». Також матеріал називається бамбуковою віскозою.

Ще однією дуже важливою характеристикою є антибактеріальність виробу. Навіть якщо залишити рушник мокрим на тривалий період часу, то в ньому не заведуться мікробні бактерії та інші шкідливі мікроорганізми. Коли мікроорганізми потрапляють на поверхню рушника, то більшість гине протягом 24 годин, інші ж трохи пізніше. Таким чином, подібний домашній текстиль особливо цінується батьками, які відповідально стежать за гігієною своїх малюків.

Полотно із бамбукового полотна відрізняється приємною тактильністю. Закутатися в такий виріб після гарячої ванни – це незабутні відчуття.

Який рушник кращий бамбуковий або бавовняний

Бавовна – це той матеріал, який неймовірно широко поширений у текстильній промисловості. Ці натуральні волокна використовуються як для виробництва одягу, так і домашнього текстилю. Тому більшість із нас знайомі з рушниками з бавовни із самого дитинства. Подібна продукція відмінно виконує свої функції, вона добре чиститься і відрізняється зносостійкістю, а також іншими корисними характеристиками.

Однак уперше скориставшись бамбуковим рушником, у вас не залишиться питань, яка продукція якісніша. Рушники з бамбука кращі практично за всіма параметрами. Вони краще вбирають вологу, приємніші на дотик, гігієнічні, а також дуже міцні. Їхня вартість безумовно більша, але рівень комфорту при використанні не порівнянний із звичайними бавовняними рушниками.

Плюси і мінуси

Враховуючи все вищесказане, до переваг та опису такого домашнього текстилю слід зарахувати:

  1. Гігроскопічність. Що може бути важливішим для рушника, ніж здатність вбирати вологу. Рушники з бамбука моментально забирають воду, тому після ванни вам не доведеться витиратись до почервоніння шкіри.
  2. Зносостійкість. Розтягнути таке полотно дуже складно. Воно відрізняється високою термостійкістю, ворс не линяє, а колір при багаторічному використанні не стає бляклим. Тому бамбуковий рушник здатний прослужити разючий термін експлуатації.
  3. Гіпоалергенність. Продукція не викликає у користувачів алергічну реакцію.
  4. Екологічність. Якщо рушник відпрацював свій ресурс роботи, він розкладається без шкоди навколишнього середовища.
  5. Повітропроникність. Ця характеристика сприяє тому, що виріб дуже швидко висихає.
  6. Елементарність у чищенні. Власнику не потрібно дотримуватись особливо складних правил, коли він пере рушник від забруднень.
  7. Приємна тактильність. Торкатися бамбукового полотна дуже приємно.
  8. Мінус рушника – це висока вартість, а також можливість усадки, якщо виріб неправильно використовувався. Однак на ці недоліки покупці практично не звертають увагу, адже переваги легко їх переважують.

Як правильно вибрати бамбуковий рушник

Вибираючи рушник, в першу чергу потрібно врахувати для яких цілей ви користуватиметеся виробом. Якщо рушник призначається, щоб висушитись після ванни або сауни, то модель повинна відрізнятися підвищеною гігроскопічністю. При цьому тканина повинна зігрівати, адже після гарячої води тілу стає дуже холодно. Розмір банного бамбукового рушника залежить від габаритів людини, яка користується продукцією.

Кухонний рушник відрізняється меншим ворсом. Це зроблено для того, щоб забруднення не застрявали між ворсинками, це робить прання більш ефективним.

Рушники, якими користуються після вмивання, мають відрізнятися підвищеною приємністю на дотик. Виріб контактуватиме з ніжною шкірою обличчя, тому важливо подбати, щоб після застосування не виникло подразнень.

Рекомендації щодо догляду

Бамбукові рушники відрізняються вражаючою зносостійкістю. Вони здатні вірою та правдою служити власнику багато років без втрати первісних експлуатаційних характеристик. За цей факт рушники отримали багато хвалебних відгуків. Рейтинги продукції з бамбука справді високі.

Однак для цього за виробом слід правильно стежити. До основних правил догляду за бамбуковими рушниками слід віднести:

  • продукцію можна прати у машині;
  • температура води повинна не перевищувати 40 °С, інакше бамбукове полотно може сісти;
  • при машинному пранні використовуйте делікатний режим;
  • не використовуйте засоби для чищення, які у своєму складі мають відбілюючі компоненти;
  • не користуйтеся кондиціонерами або бальзамами, це зробить поверхню виробу жорсткішою.

Бамбукові рушники – це нове слово в домашньому текстилі. Вони зручні у використанні і здатні прослужити багато років. Підібрати оптимальну модель виробу можна в інтернет-магазині TK-Домашній Текстиль.

Інші статті

Халати - особливості, види, поради що...
Опубліковано 23.08.22

Аксесуар може не тільки забезпечувати комфорт та зручність при використанні, але також дарувати естетичну привабливість та навіть завершеність домашнього обр...

Детальніше
Як вибрати подушку - види, призначенн...
Опубліковано 23.08.22

Є 3 правила, дотримуючись яких потрібно визначитися з типом подушки.

Детальніше
Які бувають рушники - основні види та...
Опубліковано 23.08.22

Віддавати перевагу слід натуральним волокнам або тканинам, у складі яких комбінація натуральних та синтетичних ниток.

Детальніше
Яка ковдра найтепліша - поради щодо в...
Опубліковано 22.08.22

Як правильно вибрати? Що потрібно знати перед покупкою? Що важливо пам*ятати?

Детальніше
Чим зимова ковдра відрізняється від л...
Опубліковано 07.02.22

Деякі покупці і не здогадуються, що існує спеціальна градація ковдр

Детальніше

Додано