Халати - особливості, види, поради щодо вибору

23.08.2022

Невід'ємний аксесуар для купання, щоб зігрітися або витертися після прийняття водних процедур, банний халат завжди є синонімом хорошого самопочуття, м'якості та комфорту.

М'який, щільний і обволікаючий, вибір цього вбрання потребує особливої ​​уваги. Адже цей аксесуар може не тільки забезпечувати комфорт та зручність при використанні, але також дарувати естетичну привабливість та навіть завершеність домашнього образу.

Спочатку важливо розмежувати лазневий халат та домашнє вбрання. Банний халат - це той, який ми використовуватимемо при виході з ванни або після душу, щоб витертися або зігрітися. А ось домашній, кімнатний халат, з іншого боку, скоріше призначений для носіння як піжами перед сном або при пробудженні та за сніданком.

Різницю між ними легко помітити, тому що їх часто розрізняють за матеріалом: другий зазвичай роблять із шовку, оксамиту, атласу або навіть флісу. А ось банний часто зроблений з махрової тканини, яка добре вбирає вологу і дозволяє тілу швидко висохнути, відчуваючи при цьому тепло та комфорт.

Щоб вибрати правильний халат, вам доведеться враховувати кілька важливих критеріїв: його розмір, матеріал, вагу та форму.

Перше та найголовніше: розмір виробу

Будь-який одяг, який одягає людина, повинен бути ідеально підібраним за розміром, а від цього привабливим і комфортним. Але також, не варто забувати, що халат банний або просто кімнатне вбрання не повинні щільно облягати тіло, а давати свободу рухам тіла. Вибір правильного розміру халата дуже важливий, тому що, перш за все, ви повинні почувати себе комфортно!

Ось посібник з розмірів, який може вам допомогти:

Український розмірЄвропейськийОбхват грудей (см)Обхват талії (см)Обхват стегон (см)
40xxs78-8159-6286-89
42xs82-8563-6690-93
44s86-8967-7094-97
46m90-9371-7498-101
48l94-9775-79102-105
50xl98-10180-83106-110
52xxl102-10584-87111-113
54xxxl106-10988-91112-117
564xl110-11392-95118-121

Параметри дитячого халату

При виборі дитячого халата взагалі необхідно спиратися на його вік. Якщо ви не впевнені в розмірі вашої дитини і волієте планувати носити її деякий час, ви можете звернутися до посібника за розмірами і звернути увагу на дорослі, але найбільш невеликі параметри.

Як на рахунок матеріалу?

Існує великий асортимент тканин для пошиття турецького, українського чи халата іншого виробника. Ваш вибір має бути зроблений відповідно до того, що ви віддаєте перевагу з погляду вбирання або відчуття на шкірі.

  • Вафельний. Це найвідоміший халат з бавовни. Теплий і добре поглинаючий, він сподобається любителям купальних халатів, особливо завдяки швидкості висихання! Варто не забути вказати, що вафельна тканина виготовляється з бавовни, яка не зношується з часом.
  • Махровий. Такий також добре вбирає вологу. Насправді це особливо популярний варіант для одягання після лазні, сауни або ванни. Дуже теплий та трохи важкий, цей халат ідеальний для зимових температур. Так само популярний як для чоловіків, так і для жінок. Приємна махра з невеликим ворсом добре контактує зі шкірою, не провокує подразнення та алергічні реакції.
  • Велюровий. Приємна для тіла тканина ідеальна для затишного вечора. Матерія привабливо блищить на сонці або при штучному освітленні. Має невеликий ворс, легко піддається фарбуванню та в асортименті магазинів можна знайти великий різновид кольорів.
  • Модальний. Модал – тканина з бука. Він зручний, гнучкий та залишає приємне відчуття на тілі. Адекватно поглинає вологу і досить естетично привабливий.
  • Льняний халат. Це унісекс виріб мрії для будь-якої чутливої ​​шкіри, будь то чоловік чи жінка! Адже льон має гіпоалергенні властивості, на відміну від інших матеріалів.

Вибір матеріалу халата безпосередньо впливає на його якість та час висихання. Чим якіснішим буде халат, тим товстішим буде його матеріал. Якщо матеріал товстий, то виріб також буде важким. Таким чином, можна зробити висновок, що чим більша вага, тим краще його здатність вбирати вологу!

Як щодо забарвлення?

Колірне питання суто індивідуальне, але є найпопулярніші:

  • Бежові. Такі вироби можуть бути і для дому, і для сауни та басейну. Саме такий нейтральний відтінок найчастіше пропонують відвідувачам готелів та спа-центрів;
  • Зелені. Один із найпоширеніших відтінків, причин на це маса. Зелений барвник на тканині тримається особливо міцно і практично не схильний до втрати насиченості.

Окрім домашніх халатів, у продажу є і спеціалізовані профільні вироби. Тому у покупців можуть виникнути додаткові складнощі під час вибору. Ми в нашій статті вирішили торкнутися найбільш популярних питань і дати на них відповіді. Серед них:

Як пошити халат?

Рядові покупці, а особливо майстрині-рукоділки, особливо цінують речі ручної роботи. Тому можуть запросто пошити виріб самостійно. Для цього потрібно зняти виміри, визначитись та купити тканину, а також зробити викрійки. Потім знадобиться скористатися швейною машиною та міцними нитками, які дозволять надовго зберегти цілісність виробу.

Де купити халат для праці?

Це питання мучить батьків школярів. Іноді на урок праці може знадобитися спеціальний халат, який захистить одяг від крапель клею або інших забруднень. Придбати такий предмет одягу можна у профільних магазинах чи відділі товарів для школи.

Як скласти халат, щоб він не пом'явся?

Перша і найбільш слушна порада: використовувати вішалку і плечики. Тоді виріб завжди буде рівний, без заломів і вм'ятин. Якщо такої можливості немає, необхідно акуратно скласти халат втричі і розташувати на полиці шафи. Від легких рухів одяг практично не помнеться.

Який халат брати в пологовий будинок (жіночий)?

Найкраще відштовхуватися від температури повітря. Якщо народження дитини припадає на зиму, рекомендовано віддати перевагу махровому виробу. А ось в літню пору можна купити легкий і дихаючий бавовняний варіант жіночого халата, наприклад, з тонкого ситця або мусліну.

Як вибілити білий халат?

Звісно, ніхто з покупців не хоче, щоб його одяг втратив привабливість і первісний вигляд. Що стосується білого халата, то краще прати його окремо від інших речей, ручним чи машинним способом. Можна застосувати відбілювач з найбільш лояльними компонентами. Деякі господині практикують виварювання речей у окропі, але це дає лише мінімальні та ледь помітні зміни.

Інші статті

Як вибрати подушку - види, призначенн...
Опубліковано 23.08.22

Є 3 правила, дотримуючись яких потрібно визначитися з типом подушки.

Детальніше
Які бувають рушники - основні види та...
Опубліковано 23.08.22

Віддавати перевагу слід натуральним волокнам або тканинам, у складі яких комбінація натуральних та синтетичних ниток.

Детальніше
Яка ковдра найтепліша - поради щодо в...
Опубліковано 22.08.22

Як правильно вибрати? Що потрібно знати перед покупкою? Що важливо пам*ятати?

Детальніше
Чим зимова ковдра відрізняється від л...
Опубліковано 07.02.22

Деякі покупці і не здогадуються, що існує спеціальна градація ковдр

Детальніше

Додано